DigitDoc e-Számla formátuma

Címkék: e-Számla, PDF, Adobe

Jellemző hiba az e-Számla megoldások területén, hogy a készített elektronikus számlák az emberi olvasó számára nehezen értelmezhető formában kerülnek kiállításra, esetleg számítógépes feldolgozásuk nehézkes, továbbá az elektronikus aláírás, illetve az időbélyegzés csak egy speciális szoftver segítségével ellenőrizhető.

Az elektronikus számla formátumára vonatkozó részletes információkért kérjük olvassa el az e-Számla jogszabályi követelményeit bemutató fejezetünket.

elektronikus számla PDF formátumDigitDoc e-Számla megoldását úgy fejlesztettük ki, hogy a rendszerrel kiállított elektronikus számla mindössze egyetlen PDF formátumú fájl. Az Acrobat által létrehozott fájlformátum az egész világon ismert, mára szabvánnyá vált fájlformátum. Az ilyen típusú fájlok megnyitásához, olvasásához szükséges Adobe Reader számtalan nyelven és bármilyen operációs rendszeren működő változatban létezik, illetve gyakorlatilag alig van olyan számítógép, melyre ne lenne telepítve.

 

A DigitDoc e-Számla felépítése

 PDF e-Számla

 

A DigitDoc PDF alapú e-Számla előnyei

  • 1. Felhasználóbarát formátum, az emberi olvasó számára könnyen értelmezhető, szükség szerint azonnal nyomtatható.
  • 2. Nincs szükség semmilyen egyedileg fejlesztett olvasó alkalmazás telepítésére.
  • 3. A számla olvasásához szükséges Adobe Reader számtalan nyelvi verzióban, minden operációs rendszerhez elérhető.
  • 4. A DigitDoc e-Számla rendszerrel kiállított e-Számla mindössze egyetlen fájl, mely azon túl, hogy megjelenítésében maximálisan felhasználóbarát, számítástechnikai feldolgozása automatizálható.
  • 5. A PDF kiterjesztésű fájlokat a legtöbb felhasználó jól ismeri, nincs szükség magyarázatra az e-Számla fájlformátumával, a "használattal" kapcsolatban, az elfogadási arány lényegesen magasabb.
  • 6. Az Adobe Reader már a 7.0 verziója óta képes az elektronikus aláírások és időbélyegek, valamint a visszavont aláírások online ellenőrzésére.
  • 7. A DigitDoc e-Számla rendszerrel kiállított PDF formátumú e-Számla minden tekintetben eleget tesz a jogszabályban meghatározott feltételeknek.